Oma Puutarhuri Heli Metsänoja

puh. 040 671 7922

heli@pihatatar.fi

© Janne Metsänoja

Puutarhurin vihreä filosofia

Pihatatarin takana on Heli Metsänoja, joka valmistui syksyllä 2014 viheralan puutarhuriksi. Aikaisemmassa työelämässä hän on toiminut yritysmaailmassa mm. työhyvinvointiasioiden äärellä.

”Kymmenisen vuotta sitten Vihdistä perheen kanssa hankittu omakotitalo toi mukanaan toivotun mahdollisuuden oman puutarhan rakentamiseen ja hoitamiseen. Silloin en olisi vielä uskonut, että jonain päivänä minusta tulee ammattipuutarhuri.

Liekö osaksi mieheni ja hänen sukunsa puutarha-alan taustan ansiota, että jossain vaiheessa puutarhakärpänen pisti pahemminkin ja mieli alkoi kääntyä alanvaihtoon. Yksi elämän parhaimmista päätöksistä, sillä tämä työ on tuonut paljon henkilökohtaista iloa ja hyvinvointia. Hienoa puutarha-alalla on se, että koskaan tällä alalla ei tule valmiiksi ja yhtä ainoaa ratkaisua asioihin ei ole. Tarvitaan siis luovuutta!

Haluan mielelläni olla luomassa kauneutta viherympäristössä, sillä viheralueittemme viihtyisyys on yhtä tärkeää kuin viihtyisyys kotiemme ja työpaikkojemme seinien sisäpuolella. Viheralueiden hoitoon pitää olla kuitenkin järkevä ote. Viheralueita on mahdollista hoitaa laadukkaasti ja tehokkaasti ja samalla luontoa kunnioittaen. Tämä pätee myös intensiivistä hoitoa vaativiin edustuspihoihin ja viherrakentamiseen.”

Takaisin