Havutähti

Loppusyksyn aika saa monesta ihmisestä esiin askartelijan. Kuka aloittaa sukan kutomisen, kuka puutyöt verstaassaan, kuka mitäkin.

Ikäänkuin luonnon vetäytyminen talviaikaan saisi meidät pohjoisen ihmisetkin vetäytymään itseksemme majoihimme ja silloin hinku askarrella iskee!

Itselläni on jo vakioksi tullut näpertää joulukortteja omin kätösin (niin vanhanaikaista kuin se monen mielestä onkin), mutta tänä vuonna se ei ole jostain syystä napannut. Sen sijaan lähdin haalimaan sopivia havuja kransseja varten. Mutta ei sitä perinteistä, vieraita ystävällisesti Joulun alla tervehtivää havukranssia sitten ensin syntynytkään. Sen sijaan syntyi havutähti. Muistan jossain lehdessä joskus sellaisen nähneeni ja nyt piti kokeilla itsekin. Pajuista ensin tähden muotoinen runko taustalle ja sitten vaan kieputtamaan sidontalangan avulla kuusenhavunippuja pajurunkoon kiinni. Valmistuu helposti ja paljon nopeammin kuin perinteinen kranssi, koska tähän ei välttämättä tarvita yhtä paljon havuja.

  Noh, sitten innostuin siinä samassa tekemään myös pari muuta pikku- koristetta omalle rapulle. Syntyi pieni kuusi ja jonkinlainen havupallo   kesäkukkapatoihin, jotka olivat tähän asti könöttäneet tyhjinä. Tällä hetkellä saa todella käteviä ja kaiken kokoisia led-ulkovalosettejä (patterit vaan sisään ja klik!) ja kun sitten vielä ensilumi koristeli havut kauniisti, talvinen ja hiukan jouluinenkin tunnelma oli valmis.

Meidän luontomme on täynnä monipuolista askartelumateriaalia, mutta olisi tietysti hyvä herätä talviaskarteluihin ajoissa. Havukransseja varten pitäisi kävyt olla jo kuivatettu ja pajusta olisi jo aikoja sitten voinut tehdä yhtä sun toista ripustettavaksi tässä Joulun alla. Ehkä sitä sitten ensi vuonna...